πιπεριά

H Syngenta πατεντάρει ποικιλία πιπεριάς ως τρόφιμο

 

Από φυτά που προέρχονται από συμβατικές μεθόδους αναπαραγωγής

22 Οκτωβρίου του 2015 / Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) στο Μόναχο, Γερμανία χορήγησε στην Ελβετική πολυεθνική εταιρεία σπόρων και γεωργικών εφοδίων, Syngenta, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συγκεκριμένη ποικιλία πιπεριάς και τη χρήση της "ως νωπό προϊόν, νωπό μεταποιημένο προϊόν, ή για την επεξεργασία του, λ.χ. κονσερβοποίηση" (κωδικός πατέντας EP 2 166 833 Β1). Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει επίσης τα φυτά, την καλλιέργεια τους, τη συγκομιδή και τους σπόρους τους. Τα φυτά έχουν αναπτυχθεί για την παραγωγή πιπεριών χωρίς σπόρους και προέρχονται από συμβατικές μεθόδους αναπαραγωγής χωρίς να υπάρχει χρήση γενετικής μηχανικής στην όλη διαδικασία.

Syndicate content