γενετική μηχανική

Ανοιξιάτικες Δημιουργικές Αντιστάσεις κατά Γ.Τ. πειραματικών καλλιεργειών

γ.τ.ο, μεταλλαγμένα, γενετική μηχανική,Στην Γερμανία τον τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο πραγματοποιήθηκε μια σειρά ενεργειών από ακτιβιστές με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και να σαμποτάρουν πειραματικές καλλιέργειες γ.τ. ποικιλιών. Αξιοσημείωτο: κάποιοι αντι-διαδηλωτές, πιθανότατα με εταιρειακή προτροπή και χρηματοδότηση, διαμαρτύρονταν για την καταστροφή γ.τ. αγρών δηλώνοντας ότι είναι “εγκληματική πράξη”..

Τα νέα όπλα της Γενετικής Μηχανικής

γενετική μηχανική, μεταλλαγμένα, βιοτεχνολογία, γτο, γ.τ.ο.Ένα πρόσφατο άρθρο του Grain.org που ανιχνεύει τις τελευταίες εξελίξεις των τεχνικών της Γενετικής Μηχανικής, υποδεικνύοντας τον τρόπο με το οποίο αυτές ετοιμάζονται να παρουσιαστούν ως εξελιγμένες μορφές Γενετικής Τροποποίησης, χωρίς τα μειονεκτήματα των προγενέστερων..

Γενετική Μηχανική: Ένας καρπός της υπερβολής

γενετική μηχανική, γ.τ.ο., γτο, μεταλλαγμένα, γεωργία, επιστήμη, βιοτεχνολογίαΤου Doug Gurian-Sherman

Πρώην ειδικός επιστήμονας σε θέματα βιοτεχνολογίας του EPA (Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, Η.Π.Α.) και σύμβουλος βιοτεχνολογίας του FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, Η.Π.Α.)

(Από την San Diego Union Tribune, 18 Ιουνίου 2008.)

Η κρίση με τα τρόφιμα είναι συνέχεια στις ειδήσεις τελευταία. Το ίδιο και στα μυαλά της Βιομηχανίας της Βιοτεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί την αυξημένη ανησυχία για τα τρόφιμα ώστε να προτείνει, αντίθετα προς τις ενδείξεις, ότι οι Γενετικά Τροποποιημένες (γ.τ.) καλλιέργειες είναι απαραίτητες για να θραφεί ο κόσμος. Η πρόσφατη άνοδος των τιμών των τροφίμων οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση, την ξηρασία και τις εμπορικές πολιτικές παρά στην ανεπαρκή παγκόσμια εσοδεία. Ωστόσο ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, γι’ αυτό και αξίζει να εξετάσουμε τον ρόλο της Γενετικής Μηχανικής στην διασφάλιση κατάλληλων, οικονομικά προσιτών και αειφόρων τροφίμων στο μέλλον.

Tο κίνημα ακτημόνων στη Βραζιλία συνεχίζει να πολεμά τις αγροχημικές εταιρείες (Χειμώνας 2008)

Εκατοντάδες ακτιβιστές αγρότες του Κινήματος Ακτημόνων Εργατών της Γης (MST) και της Via Campesina στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας κατέλαβαν δύο εγκαταστάσεις του αγροχημικού κολοσσού Syngenta στις 10 Δεκεμβρίου 2007, έδιωξαν πενήντα υπαλλήλους και διέκοψαν για μέρες την παραγωγή, απαιτώντας άμεσο κλείσιμο της ελβετικής πολυεθνικής. Με το ίδιο αίτημα κατέστρεψαν καλλιέργειες σε χωράφι της Syngenta στη βορειοανατολική πολιτεία της Ceara.

Πρόσφατα στιγμιότυπα του Βιοτεχνολογικού πολέμου με τις εταιρείες Monsanto και Syngenta Seeds (Φθινόπωρο 2007)

  1. Η MONSANTO προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κοινωνική οργή στη Γαλλία

19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το Reuters δημοσίευσε την καταγγελία της βιοτεχνολογικής εταιρείας Monsanto ότι καταστράφηκε από αγνώστους σοδειά με γ.τ. καλαμπόκι στο Valdivienne της Κεντρικής Γαλλίας. Η Monsanto δήλωσε ότι "η αναίσθητη αυτή πράξη βίας ποινικοποιεί τη γαλλική βιοτεχνολογική έρευνα και δεν έχει επιστημονική βάση."
[ http://www.reuters.com/article/companyNewsAndPR/idUSL1944836620071019] Έχει

Εισαγωγή στη Συνθετική Βιολογία

Το παρόν έντυπο περιλαμβάνει ένα εισαγωγικό κείμενο και 2 πόστερ της ομάδας ETCgroup ως μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα της Συνθετικής Βιολογίας. Όπως ακριβώς και για την συμβατική Γενετική Μηχανική και Βιοτεχνολογία, εμφανίζεται σαν μια -μέσα από τις προηγούμενες- εξελιγμένη επιστημονική τεχνική με την ίδια ωστόσο ενθουσιώδης ρητορική για θαυματουργές λύσεις και ελπιδοφόρες εφαρμογές. Το υψηλό ρίσκο και οι κοινωνικές συνέπειες, για ακόμη μια φορά, παρακάμπτονται λόγω των κύριων επιδιώξεων των θιασωτών της: κέρδος, έλεγχος, κυριαρχία

Syndicate content