κοπεγχάγη

20 Θέσεις ενάντια στον Πράσινο Καπιταλισμό

Ένα κείμενο του περασμένου χρόνου των Tadzio Mueller και Alexis Passadakis, σχετικά με την "πράσινη" ανάπτυξη και το λεγόμενο "πράσινο New Deal", αναλύοντας τα χαρακτηριστικά με τα οποία αναπτύσσονται και διαβλέποντας το τελικό αδιέξοδο των θεσμικών περιβαλλοντικών και πολιτικοικονομικών λύσεων, όπου ίσο ρόλο φαίνεται να παίζουν κυβερνήσεις, εταιρείες και επίσημες Μ.Κ.Ο.

Αλλαγή του Συστήματος, όχι του Κλίματος! Κάλεσμα της ASEED για το Κλίμα και την Γεωργία

Οι λύσεις που συζητούνται από την Διάσκεψη για το Κλίμα του ΟΗΕ εξακολουθούν να επιτρέπουν στους μεγάλους καταναλωτές ενέργειας να μολύνουν ατιμώρητοι, ενώ χρηματοδοτούν άλλους για την υλοποίηση έργων τα οποία υποτίθεται ότι δεσμεύουν άνθρακα. Δεν θίγουν το τεράστιο κοινωνικό και οικολογικό χρέος που οφείλουν οι βιομηχανικές χώρες στις χώρες του Παγκόσμιου Νότου.

Στο δρόμο προς την Κοπεγχάγη: Δράσεις για την Κλιματική Δικαιοσύνη ενάντια στο μοντέλο της Βιομηχανικής Γεωργίας

Η συνδιάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη βρίσκεται εν όψει και δεκάδες οργανώσεις ανά τον κόσμο συντονίζουν τις δράσεις τους. Oι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στην Δανία, στις 7-18 Δεκεμβρίου 2009, για τη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή (UNFCCC). Η γεωργία βρίσκεται τώρα πια στο κέντρο των συζητήσεων για το κλίμα. Οι λύσεις ωστόσο που εισηγούνται οι φορείς της συνδιάσκεψης αμφισβητούνται για το λόγο ότι αδυνατούν να θίξουν ουσιαστικά το προβληματικό οικονομικό μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης και χρηματοδοτεί τους κύριους θεσμικούς παράγοντες μόλυνσης για να εφαρμόσουν τα προγράμματα που υποτίθεται ότι θα δεσμεύουν άνθρακα μέσω αμφίβολων πολιτικών και τεχνολογιών.

Syndicate content