αγροοικολογία

Aγροοικολογικά συστήματα παραγωγής και όχι βιομηχανική γεωργία, τονίζουν οι ειδικοί σε νέα έκθεση

αγροοικολογίαΗ διεθνής ομάδα των εμπειρογνωμόνων για τα βιώσιμα συστήματα τροφίμων (IPES-Food), με επικεφαλής τον Olivier De Schutter, πρώην ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, κυκλοφόρησε τα πορίσματα της σήμερα σε μια έκθεση με τίτλο “Aπό την ομοιομορφία στην Ποικιλότητα: Μια αλλαγή παραδείγματος από την βιομηχανική γεωργία προς τα πολυποίκιλα αγροοικολογικά συστήματα”. Η έκθεση εξετάζει τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα ανάλυσης των διάφορων μοντέλων παραγωγής, και προσδιορίζει τους βασικούς λόγους για τους οποίους η βιομηχανική γεωργία κυριαρχεί παρά τις αρνητικές της συνέπειες. Χαράσσει επίσης μια σειρά από βήματα για να σπάσει αυτός ο κύκλος και να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους στα συστήματα παραγωγής  τροφίμων.

Agroecology Greece: Μια πλατφόρμα για την Αγροοικολογία

αγροοικολογία

To Agroecology Greece αποτελεί μια νέα πλατφόρμα για την προοπτική και ανάδειξη της Αγροοικολογίας ως Επιστήμη, Πρακτική και Κίνημα. Σκοπός της είναι η πληροφόρηση και ανταλλαγή γνώσης & έρευνας για την εξοικείωση με τις αρχές και πλαίσιο της Αγροοικολογίας στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην μετάβαση των συστημάτων παραγωγής τροφίμων προς μια βιώσιμη μορφή καθώς και στην Διατροφική Aσφάλεια και Aυτάρκεια.

WorldWatch: Η Aγροοικολογία και όχι η ποινικοποίηση της διατήρησης σπόρων θα αντιμετωπίσει την πείνα

αγροοικολογία, αναφοράΟι αγροοικολογικές μέθοδοι γεωργίας και όχι η εξάρτηση από ακριβούς και μη διατηρήσιμους σπόρους, παρέχουν μια βιώσιμη λύση για τις διατροφικές ανάγκες της Αφρικής, σύμφωνα με το έγκυρο ινστιτούτο Worldwatch. Η πρόσφατη αναφορά του ινστιτούτου παρουσιάζει το πως η προσέγγιση της Πράσινης επανάστασης με τα ακριβά λιπάσματα και σπόρους έχει αποτύχει και πρέπει να αντικατασταθεί με προγράμματα που να προλαμβάνει την απώλεια τροφίμων που  πετιούνται στα σκουπίδια, να προωθούν την δημιουργία δομών για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, και την ενίσχυση της αστικής γεωργίας

Syndicate content