Υπογράψτε την καμπάνια κατά των Πατεντών στους Σπόρους

Συλλογή υπογραφών από την οργάνωση "No Patents on Seeds!"

Η Monsanto σχεδιάχει να λάβει 30 πατέντες από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office -EPO) για βρώσιμα φυτά και η οργάνωση No Patents on Seeds! κάνει έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

“Δράστε τώρα - Σώστε το μέλλον των τροφίμων μας!" Η οργάνωση No Patents on Seeds! έχει δημοσιεύσει μια διεθνή έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να σταματήσουν τις πατέντες για τα φυτά και τα ζώα. Προειδοποιεί ότι οι πολυεθνικές εταιρείες όπως η Monsanto, παίρνουν όλο και περισσότερο τον έλεγχο των πόρων που απαιτούνται για την παραγωγή τροφίμων.


Όπως δείχνουν οι πρόσφατες έρευνες, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office-EPO) είναι έτοιμο να χορηγήσει 30 πατέντες για φυτά που προέρχονται από συμβατική αναπαραγωγή στη Monsanto και τις εταιρείες του ομίλου της. Η ελβετική εταιρία Syngenta, αναμένεται να πάρει πολύ σύντομα περί τις δώδεκα πατέντες. Πολλές από τις ευρεσιτεχνίες αφορούν λαχανικά, όπως ντομάτες, πιπεριές, κουνουπίδι,  καρότα και μαρούλι.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Syngenta θα αγοραστεί από την αμερικανική εταιρεία Monsanto. Αυτό θα ενώσει τις εκκρεμείς αιτήσεις για πατέντες, καθώς και αρκετές εκατοντάδες άλλες που έχει ήδη στην κατοχή της, καθεμία από τις εταιρείες. Κατά συνέπεια, η Monsanto θα ενισχύσει σημαντικά την κυρίαρχη παγκόσμια θέση της στην αγορά και θα είναι σε θέση να ελέγχει τους πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή τροφίμων στην Ευρώπη σε πρωτοφανή βαθμό. Οι πατέντες που χορηγήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, καλύπτουν πολύ συχνά το σύνολο της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, όπως οι σπόροι, τα φυτά και τα προϊόντα τους.


Η σελίδα υπογραφών για οργανώσεις εδώ
και για μεμονωμένα άτομα εδώ

Ιούνιος 2015